Bibliotheek
De Mira Rafalowicz bibliotheek

Ontstaan van de bibliotheek
Mira Rafalowicz was dramaturge en vertaalster uit het Jiddisj en de drijvende kracht achter de Jiddisje festivals in Amsterdam in 1991 en 1996. Ze stierf in 1999. Uit haar nalatenschap, aangevuld met legaten van anderen, is de MR-bibliotheek ontstaan.
 

Adres van de bibliotheek
De Jiddisjtalige boeken van de bibliotheek zijn onderdeel geworden van het Kenniscentrum van het Joods Historisch Museum (www.jhm.nl); de andere boeken zijn opgenomen in de bibliotheek van Crescas te Amsterdam-Buitenveldert (www.crescas.nl)
 
 
Online catalogus
De hier getoonde catalogus bevat uitsluitend de boeken die in het Jiddisj zijn geschreven of in het Jiddisj in combinatie met een andere taal.
De catalogus is in pdf-formaat en kan ofwel online worden geraadpleegd of worden gedownload (rechts klikken en kiezen voor opslaan).
Inzage van de boeken in het Kenniscentrum van het JHM in Amsterdam.Fuks-collectie in Leeuwarden
Voor wie in het noorden woont zij verwezen naar de Fuks-collectie van Tresoar, het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. De Fuks-collectie bevat een paar duizend boeken en manuscripten op het gebied van Hebreews en Jiddisj.
Zie voor details over de collectie de website van Tresoar.
Laatst bijgewerkt op 27-06-2018